Noem een gerecht op, en zout is wellicht een van de ingrediënten. Bovendien breng je met zout niet enkel het eten op smaak; het is ook een noodzakelijk bestanddeel om te overleven. Maar welk zout kies je best voor in de keuken: zeezout of steenzout?
Zeezout
Zout winnen uit zeewater, het is al eeuwen een gewoonte. Er bestaan verschillende technieken voor, maar die hebben geen invloed op de smaak. Zeezout is vaak grof maar lost wel makkelijk op. Uiteraard kan het zeezout ook fijngemalen worden. Dankzij de milde smaak is het geschikt voor vrijwel alle recepten. Wist je trouwens dat zeezout uit Hawaï zwart kleurt door de toevoeging van zwarte lava in de zoutbekkens?
Steenzout
Steenzout wordt aan land gewonnen in zoutmijnen. Het zout wordt verwerkt als klassiek ‘keukenzout’. Daarnaast dient het ook als grondstof voor de chemische industrie, en wordt het gebruikt als strooizout. De harde zoutkristallen lossen een stuk langzamer op dan zeezout. Het zout is donkerder van kleur, maar wordt vaak wit ‘gebleekt’ voor consumptie.
Levering volgens uw wensen
Levering van het product met eigen wagens
Aanleveren tot bij de waterverzachter
Optimale service: tijdige levering over heel België